Bez względu na to, jak duży lokal gastronomiczny prowadzimy, musimy zdawać sobie sprawę z tego, że klienci kochają drobne zmiany. Czasem sezonowa pozycja w menu potrafi zapewnić nam przewagę konkurencyjną nad innymi restauratorami. Co więcej, wielu klientów, którzy skusili się na taką nieoczywistą propozycję, zostaje z nami na dłużej.

Niewielkie zmiany mogą generować równie nieduże koszty. W tym celu warto przeanalizować oferty firm zajmujących się handlem urządzeniami gastronomicznymi. Zwykle są one kojarzone z podmiotami, od którego można je kupić. Rośnie jednak również liczba firm, które polecają urządzenia do popcornu lub granity wypożyczane na określony czas. Dzięki współpracy z takimi firmami nie musimy przejmować się tym, że sezonowa propozycja nie przyjmie się. Po okresie wynajmu urządzenie trafi przecież do swojego właściciela. Wspomniane firmy świadczą jednak również klasyczne usługi sprzedażowe, co z pewnością obróci się na naszą korzyść, gdy okaże się, że propozycje polecane przez nas klientom trafia na podatny grunt.